23 september 2020
20:00

Karlslunds IF FK

Referat: IK Frej Täby - Karlslunds IF FK

Historien upprepar sig tyvärr mot IK Frej Täby som vinner kvällens match mot Karlslunds IF FK efter framför allt en stark första halvlek. Slutsiffrorna blir 3-2 till hemmalaget Frej efter att ha gjort samtliga mål på fasta situationer. Karlslunds mål görs av Rickson Mansiamina och Martin Springfeldt.

Karlslund ställer upp med följande lag:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin – Helmer Andersson – Konrad Gustafsson – Christopher Alp
Ibrahim Habib – Jonathan Lundberg – Sebastian Loyola Nydén
Rickson Mansiamina – Tidjani Diawara – Sermed Habib

Avbytare:
Rasmus Forsell, Lukas Julher, Edvin Tellgren, Elias Jangdin, Pontus Hatula, Martin Springfeldt, Nadir Ayéva

Ja, det är ett tydligt bättre IK Frej under den första halvleken som står för det mesta av det bästa. 1-0 kommer genom en nick på hörna och 2-0 på en mästerlig frispark, vilket också är ett resultat som står sig till halvtidspaus. Karlslund lyckas inte få till det i det offensiva spelet.

Tidigt i den andra halvleken får Frej ytterligare ett frisparksläge och återigen är det en frispark som snyggt placeras in i mål, 3-0 och en rejäl uppförsbacke.

Rickson Mansiamina ska dock reducera till 3-1 efter retur och på tilläggstid loppnickar inbytte Martin Springfeldt in 3-2 men närmare kommer inte Karlslund. Frejs seger är dock rättvis.

Förutom målskytten Springfeldt kom även Elias Jangdin och Pontus Hatula in under matchen.

SportExpressen Play: Highlights från matchen

Nu gäller det att ladda om batterierna inför nästa omgång vilken spelas söndag 27 september kl 16.00 då vi tar emot Sandvikens IF på Karlslund Arena. Förköpsbiljetter till den matchen släpps imorgon torsdag kl 12.00. För mer info om hur du köper biljett, klicka här.